F-Act: onconventioneel en effectiever


F-Act is in 2002 opgericht door Raymond van Driel. Inmiddels werkt F-Act met een team van ervaren trainers, coaches, consultants en sprekers. Met allemaal dezelfde visie: effectiviteit door verbinding, nieuwsgierigheid en plezier uit samenwerking!

F-Act staat voor effect, resultaat behalen, doen en Fun!

Raymond: “Je spreekt F-Act uit als ‘effect’ en dat hébben onze trainingen, coachingssessies en lezingen ook. De naam staat ook voor FACT in de zin van feiten. Het gaat tenslotte om de resultaten die we behalen. Het Engelse ACT staat voor dóen, uitproberen en experimenteren met nieuw gedrag. De F ten slotte staat voor FUN met een hoofdletter ‘F’.  Met Fun in onze sessies bereiken we meer openheid, energie, verbinding, authenticiteit en drive. We zetten fun dus bewust in. Ik geloof ook heel erg in playfulness, want spélen maakt trainingen en het hele leven een stuk leuker en daardoor makkelijker en effectiever.”

Benieuwd naar wat anderen over de trainingen van F-Act zeggen? Lees hun ervaringen!

Raymond van driel

Raymond aug2015-2.jpg

Raymond begeleidt als internationaal trainer, executive coach, docent en keynote speaker organisaties en werknemers sinds 2000. Zijn passie is het helpen van mensen om belangrijke vaardigheden en inzichten te ontwikkelen teneinde effectiever te zijn én plezier uit samenwerking te ervaren. Hij is bedreven in het creëren van een veilige en positieve sfeer in zijn groepen en sessies en daarin zijn deelnemers uit te dagen nieuw gedrag en vaardigheden uit te proberen. Deelnemers ervaren Raymond als positief kritisch, uitdagend, warm en zeer toegewijd.

Hij is gastdocent in het hoger en academisch onderwijs en verantwoordelijk voor diverse leiderschapsprogramma’s, geeft in binnen- en buitenland coaching en trainingen aan collega-trainers, leiders en professionals en is daarnaast veel gevraagd voor lezingen over leiderschap, samenwerking, humor en plezier in het werk.

Raymond is een gepassioneerd improvisatieacteur (hij werd vier keer Nederlands kampioen), speelt graag piano en tennis en gaat graag af en toe vliegen met zijn drone. Daarnaast zet hij zich in voor Libre Foundation waarmee hij leiderschapstrainingen in ontwikkelingslanden geeft.

Meer over Raymond: https://www.linkedin.com/in/raymondvandriel

JORIS NUIJTEN

Joris

Joris is leiderschapstrainer, facilitator, coach, consultant en spreker. Zijn specialisme is het werken met high potentials en directieleden. Joris is geaccrediteerd als LEAN Six Sigma Black Belt en als Co-Active coach door het ICF en CTI . Hij werkt met zowel multinationals als met startende en groeiende ondernemingen en MBA’s. Een van zijn huidige opdrachten is bij Shell, waar hij verantwoordelijk is voor het trainen en coachen van de executive directors. Dankzij zijn achtergrond als ingenieur en 15 jaar ervaring in technische en commerciële rollen, kan hij zich goed inleven in hun werkpraktijk. Samen met Raymond geeft hij ook leiderschapstrainingen aan de UvA en aan lokale leiders in ontwikkelingslanden.

Om zich te blijven ontwikkelen daagt Joris zichzelf graag uit. Zo deed hij aan skydiven en loopt hij graag marathons en Obstacle Runs.

Meer over Joris: https://www.linkedin.com/in/jorisnuijten

 

Ralf wetzel

0.jpg

Ralf coacht en traint zowel groepen als individuen op het gebied van veranderingen en transities. Hierbij combineert hij organisatie-, sociologische en veranderingstheorie met zijn persoonlijke ervaringen in een veranderende leefomgeving en technieken uit diverse toegepaste kunstvormen. Zijn bijeenkomsten zijn uiterst interactief en fysiek. Zo verbindt hij de kennis die al opgeslagen zit in ons lichaam (embodied knowledge) met cognitieve kennis.

Op zijn 19e zag Ralf de Berlijnse Muur vallen en leefde daarna in een wereld waarin het oude was vergaan, maar het nieuwe nog niet bestond. Hij werd opgeleid als elektricien en studeerde vervolgens Business Administration in Kingston (UK) en Chemnitz (Duitsland). Nadat hij zijn doctoraat behaalde, werkte hij aan Bern University of Applied Sciences (Zwitserland). Tegenwoordig werkt hij als Associate Professor of Organization & Applied Arts aan Vlerick Business School (België).

Ralf is een enthousiast beoefenaar van verschillende kunstvormen. Eerder schreef hij haiku’s en schilderde, tegenwoordig is clownerie zijn passie. Improvisatie waarbij positief omgaan met fouten, kwetsbaarheid en de connectie met het publiek essentieel zijn.

Meer over Ralf: https://www.linkedin.com/in/ralf-wetzel-3a742011/

 

MEINOU LAMBECK

meinou.jpg

Meinou is coach en trainer, en heeft zich gespecialiseerd in kortlopende trajecten waarin gewerkt wordt aan communicatie, samenwerking en/of leiderschap. Met haar ervaringsgerichte aanpak helpt Meinou onder andere managers en P&O-ers om hun coachingsvaardigheden te versterken, leidinggevenden en medewerkers om beter met elkaar te communiceren, en teams om zichzelf intern of extern te presenteren. Daarbij maakt ze veel gebruik van improvisatie, opstellingen en praktische oefeningen. Want: iets ervaren werkt volgens haar vaak beter dan erover praten. Meinou’s trainingen zijn (net zoals zijzelf) resultaatgericht, praktisch, speels en creatief.

Meinou studeerde ooit af als arbeids- en organisatiepsychologe en volgde later een psychodramaopleiding, een opleiding systemisch werken en meerdere opleidingen mbt coaching en training. Ze speelt zelf al jarenlang improvisatietheater en verbindt in haar werk die achtergrond met haar opleiding en werkervaring. Na jarenlang in het bedrijfsleven trainingen te hebben gegeven, startte ze negen jaar geleden met een inmiddels succesvolle onderneming in singlecoaching.

Ze houdt van theater en gezelligheid en gaat graag met vrienden naar een leuk theaterfestival. Daarnaast is Meinou regelmatig zelf op het podium te vinden, waar zij met veel plezier improvisatietheater speelt.

Meer over Meinou: https://www.linkedin.com/in/meinou-lambeck-389721a

 

MICHIEL KOCHEN

Michiel Fact.jpg

Michiels passie ligt in het trainen en ontwikkelen van leidinggevenden en hun teams. Al 25 jaar werkt hij als teamcoach op het grensvlak van bedrijfskunde/ organisatiekunde en psychologie. Met beide voeten op de grond en met een systemische blik onderzoekt hij met de teamleden waar het goed gaat en waar de ontwikkeling zit. Momenteel werkt hij aan een voorstelling “De Teamfluisteraar” én komt zijn gelijknamige boek uit.

Confronteren, uitdagen en inspireren; dat is de manier waarop hij teams van “Good to Great” brengt. Vanuit de visie dat groei en leren gebeurt waar het voor de deelnemers spannend is, waar de stretch gevoeld wordt. Onder andere het gebruik van humor en improvisatie in zijn training zorgt ervoor dat een team kan leren, presteren én genieten. Dit zijn voor Michiel drie belangrijke elementen in het werkleven, die hij iedereen gunt.

Michiel traint in het Nederlands en het Engels en heeft een deel van zijn opleiding in de USA en Frankrijk gevolgd. Hij heeft licenties voor MBTI, LIFO en Management Drives. Hij traint zowel bedrijfsleven als (Rijks)overheid.

Als sportvlieger neemt Michiel graag iemand mee om te genieten van de stilte en het uitzicht vanaf grote hoogte. Ook is hij altijd in voor een pubquiz of rondje hardlopen.

Meer over Michiel: https://www.linkedin.com/in/michiel-kochen-5673732/

 

else hendriks

Else3.jpg

Else traint sinds 1999. Als trainer begeleidt ze organisaties en instellingen om harmonieus te communiceren en samenwerken, ook als dat lastig lijkt. Ze is praktijk- en doelgericht, waarbij verbinding, bewustzijn en openheid belangrijke begrippen zijn.

Else is erg breed opgeleid: na de opleiding tot docent, volgde ze een opleiding tot acteur/regisseur en studeerde daarnaast ook af als lichaamsgericht therapeut. Ook volgde ze een kopstudie familie- en organisatieopstellingen en is ze geschoold in Deep Democracy. Dat resulteert erin dat ze vaak gevraagd wordt bij organisaties waar de besluitvorming een boost kan gebruiken. Haar enthousiasme brengt veel energie en openheid in de trainingen en ze werkt het liefst door te laten ervaren. Else werkt in binnen- en buitenland onder andere voor de volgende opdrachtgevers: opleidingsinstituut voor Rechters, ROC’s ( Amsterdam, Hoofddorp) en verschillende ministeries.

Else speelt in haar vrije tijd improvisatietheater, piano en kickbokst intensief. Wanneer je als bokser met iemand aan het sparren bent, ga je er allebei vol in. Dat is iets wat erg goed bij Else past.

Meer over Else: https://www.linkedin.com/in/elsehendriks/

CONNY de Ridder

conny.jpg

Conny werkt als personal coach en trainer voornamelijk op executive en management niveau. Als coach begeleidt zij individuen met allerlei verschillende thema’s, bijvoorbeeld leiderschapsvragen, burnout of meer persoonlijke kwesties. Als trainer is zij gespecialiseerd in het vlottrekken van vastgelopen teams waarvan niemand meer weet hoe die nog op de rit te krijgen.

Conny wordt door haar klanten omschreven als zacht waar het kan en stevig waar moet. Waar nodig is kan ze heel confronterend zijn, maar altijd op de warme en empathische manier die bij haar hoort. Kenmerkend is dat zij naar de mens als geheel kijkt. Een verscheidenheid aan opleidingen heeft haar een groeiende rugzak aan methodieken en werkvormen opgeleverd. Conny kijkt per keer wat nodig is en kan daarin snel schakelen.

Momenteel volgt zij met veel plezier de deeltijd Kunstacademie. Waar ze in haar dagelijks werkzaamheden altijd op anderen gericht is, vindt zij het heerlijk om bij het creëren van haar ruimtelijke kunst even helemaal haar eigen ding te doen.

Meer over Conny: https://www.linkedin.com/in/connyderidderpitcoaching

Jessica_breitenfeld_picture2.jpg

jessica breitenfeld

Jessica verzorgt de ondersteuning met betrekking tot de open trainingen van F-Act. Zij studeerde organisatiemanagement en Gestalt therapie, is Toast Master (presentatievaardigheden) specialist en heeft in 9 jaar maar liefst in 9 verschillende landen gewoond. Zij gebruikt haar culturele wijsheid, voortvarendheid en uitgebreide marketing ervaring om haar trainingsgroepen en coachees te helpen met flexibiliteit, omgaan met onzekerheid en het benutten van diversiteit.

Meer over Jessica: https://www.linkedin.com/in/jessica-breitenfeld-3852a058/